За първи път Пирогов“ има по-позитивни резултати. Няма свръхзадлъжнялост, нито неплатежоспособност,

...
За първи път Пирогов“ има по-позитивни резултати. Няма свръхзадлъжнялост, нито неплатежоспособност,
Коментари Харесай

Проф. Сербезова опроверга здравния министър: „Пирогов“ нито е свръхзадлъжняла, нито е в неплатежоспособност

За първи път „ Пирогов “ има по-позитивни резултати. Няма свръхзадлъжнялост, нито несъстоятелност, както твърди министър Хинков. Явно не е осведомен със смисъла на тези термини. Още не сме видели и какви са нарушаванията на шефа доктор Валентин Димитров. Това коментира в ефира на bTV бившият здравен министър проф. .

Именно по време на своя мандат проф. Сербезова назначи Валентин Димитров за шеф на най-голямата незабавна болница у нас, само че разясни, че преди този момент нейният предходник на поста - проф. Костадин Ангелов, беше назначил доктор Димитров за ръководител на Борда на шефовете на „ Пирогов “. Това по нейните думи е знак, че и различен е оценил управническите му качества.

Проф. Сербезова обясни, че е сменила предния шеф на „ Пирогов “ след диалог с него.

Тя подсети, че в други страни има национални стратегии за опазване на здравето с 20-годишен небосвод. Вместо това, у нас за три години се завъртяли доста държавни управления с разнообразни цели. 

Има доста политики и ползи в опазването на здравето, което не е добре. Липсва страгегия за опазването на здравето и обществените политики. Започна битка на его, на доказване, на обединения, които не са обединения, а по този начин изпускаме посоката. Много рядко се намират консенсусни фигури, разяснява някогашният здравен министър.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР